Mind & Matters
Voor rust en helderheid

Een lichter leven; dat gun ik jou van harte. 

Ook ik ken de gevolgen van stress, vanuit mijn persoonlijke leven. Als werkende moeder van 2 kinderen heb ik best moeten zoeken naar een balans tussen werk en privé. Mijn partner had zelf een burn-out, toen onze dochter nog heel klein was. In 2013 werd bij mij reuma vastgesteld, wat maakte dat ik mijn manier van leven moest aanpassen. In 2017 overleed mijn partner plotseling aan een hartstilstand. Hij was 45 jaar. Naar mijn overtuiging heeft stress hierbij een grote rol gespeeld. Met behulp van mindfulness-technieken vond ik weer vaste grond onder de voeten. Toen besloot ik om mijn eigen praktijk een nieuwe boost te geven. Om vanuit mijn kennis en levenservaring de basis van mindfulness door te geven aan anderen. Aan jou. Zodat ook jij leert om anders met stress om te gaan.   

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest in de culturele sector, als hoofd Personeel & Organisatie. In die rol heb ik veel medewerkers individueel begeleid. Dan ging het vaak om verzuimbegeleiding van mensen met een burn-out, levensbedreigende ziekten, chronische pijnklachten. 

Ook het fungeren als klankbord voor jonge werknemers over hun (vaak eerste echte) baan maakte deel uit van mijn werk. Bij meer ervaren medewerkers merkte ik de meerwaarde van het bieden van extra loopbaanbegeleiding. Voor veel mensen is het vaak een eyeopener om te merken dat zij zelf meer aan het roer kunnen staan van hun loopbaan. 

Mijn achtergrond is een beleidsmatige hbo-opleiding. Vervolgens heb ik een academische focusopleiding gevolgd op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Later heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van coaching. Tenslotte kwam ik in aanraking met mindfulness: MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Daarin kwam voor mij de essentie naar voren van alles wat ik tot dan toe opgestoken had; door scholing en training, maar vooral ook door levenservaring. Het is een basis die die ik graag doorgeef: een 'techniek' waar je voor de rest van je leven wat aan hebt.   
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn