Mind & Matters
Voor rust en helderheid

Werkervaring

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest in de culturele sector als Hoofd Personeel & Organisatie. De individuele begeleiding van mensen sprak mij hierbij het meeste aan. Dan ging het vaak om verzuimbegeleiding van mensen met een burn-out, levensbedreigende ziekten, chronische pijnklachten. Maar ook het fungeren als klankbord voor jonge werknemers over hun (vaak eerste echte) baan maakte deel uit van mijn werk. Bij meer ervaren medewerkers merkte ik de meerwaarde van het bieden van extra loopbaanbegeleiding. Voor veel mensen is het vaak een eyeopener om te merken dat zij zelf meer aan het roer kunnen staan van hun loopbaan.

Opleiding

Mijn achtergrond is een beleidsmatige hbo-opleiding. Aanvullend heb ik een academische opleiding gevolgd op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Later heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van coaching. Tenslotte kwam ik in aanraking met mindfulness: MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Daarin kwam voor mij de essentie naar voren van alles wat ik toe dan toe opgestoken had; door scholing en training, maar vooral ook door levenservaring. Het heeft mij niet meer losgelaten.  Het is een basis die mij veel gebracht heeft. Een basis die ik graag doorgeef aan anderen.

Levenservaring

De gevolgen van stress en burn-out ken ik vanuit mijn persoonlijke leven. Als werkende moeder van twee schoolgaande kinderen heb ik lang moeten zoeken naar een balans tussen werk en privé. Mijn partner had zelf een zware burn-out, toen onze dochter nog heel klein was. In 2013 werd bij mij een vorm van reuma vastgesteld. Een chronische ziekte, die wat beperkingen met zich meebracht en mij ‘dwong’ om mijn stressvolle manier van leven en denken te herzien. In 2017 overleed mijn partner aan een hartstilstand. Heel plotseling, op 45-jarige leeftijd. Van de ene op de andere dag werd er een gigantisch gat geslagen in mijn leven en dat van onze jonge kinderen. Maar ondertussen moest er wel van alles geregeld worden voor de nalatenschap. En de zorg voor huishouden, kinderen en werkverplichtingen liep gewoon door. Over stress gesproken…. Met hulp van naasten lukte het me om overeind te blijven. Dacht ik. Tot ik na 8 maanden letterlijk geveld werd door een stevige hernia. Ik kon niets meer. Mijn lijf gaf een duidelijk signaal af.

Pas toen ik weer echt naar mijzelf durfde te kijken, zag ik hoe ik maanden op de automatische (overlevings)piloot had gestaan. Ik realiseerde me dat ik nooit meer terug wilde naar het leven zoals wij dat daarvoor leefden: een leven in een te hoog tempo, met te veel stress en weinig oog voor eigen behoeftes. Dat moest en zou anders. Dat had het plotselinge overlijden van mijn partner wel duidelijk gemaakt. Ik begon de mindfulness-technieken weer toe te passen in mijn leven; met effect. En ik besloot om mijn eigen praktijk nieuw leven in te blazen. Om vanuit mijn kennis en levenservaring die basis van mindfulness door te geven aan anderen. Zodat ook zij stress anders kunnen hanteren.  

Voor een lichter leven. Want dat gun ik echt iedereen.

  
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn