Mind & Matters 
voor rust en helderheid

 Tarieven 2020

  • Particulier tarief: € 78,- per 60 minuten, inclusief 21 % BTW 
  • Zakelijk tarief: € 110,- per 60 minuten, exclusief 21 % BTW 

Reken er op dat de meeste face-to-face sessies 60 tot 90 minuten duren per keer. Sessies per Zoom duren wat korter, omdat ik heb gemerkt dat dit meer inspanning vraagt van cliënten.  

Reiskosten

Is het handiger dat ik naar jou of jullie organisatie toe kom? Dat kan. Voor te maken reiskosten reken ik € 0,25 per km ex. BTW, waarbij de snelste afstand wordt berekend volgens de ANWB-routeplanner. 

Gratis follow-up

Het is belangrijk om dat wat je opgestoken hebt tijdens de coaching, ook na afloop in de praktijk te blijven brengen. Daarom bel ik je ca. 3 maanden na afloop van een traject, om te horen hoe het met je gaat. Waar nodig, frissen we de opgedane kennis nog even op. Deze follow-up sessie is kosteloos.

Vergoeding door werkgever

Werkgevers hebben alle belang bij vitale en goed toegeruste werknemers. Vaak wordt er een opleidingsbudget gereserveerd. Over het algemeen zijn de kosten van een cursus gelijk aan of hoger dan die van een coachingstraject. Bovendien is een coachingstraject vaak effectiever, als het gaat om individueel gedrag. Het loont daarom de moeite om hiernaar te informeren bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

Vergoeding via de Arbodienst van je bedrijf

Verzuim kan een behoorlijke kostenpost zijn voor werkgevers. Mocht je onverhoopt al ziek thuis zitten, dan is jouw werkgever gebonden aan de regels voor verzuimbegeleiding. Die zijn neergelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Voor de verzuimbegeleiding wordt dan vaak een arbodienst en een bedrijfsarts ingeschakeld.  Een werkgever – en ook een verzuimverzekeraar – is er bij gebaat om de verzuimduur zo kort mogelijk te houden. Ik heb regelmatig meegemaakt dat een bedrijfsarts van mening was dat een coachingstraject de verzuimduur bij burn-out kon verkorten. Dat was voor de verzekeraar en werkgever genoeg reden om de kosten van een coachtraject te vergoeden. Informeer naar de mogelijkheden bij de afdeling personeelszaken of bij de bedrijfsarts. 

 Vergoeding via de Belastingdienst

Wanneer je zelf de kosten voor coaching betaalt als particulier, dan kun je in een aantal gevallen deze kosten als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verbetering van jouw positie op de arbeidsmarkt. Of gericht zijn op behoud of verbetering van jouw vaardigheden en kennis die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van een inkomen door arbeid. Neem voor meer informatie contact op met de Belastingdienst. 

Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten. Laat je informeren door je boekhouder. 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn